Lesmateriaal

Levensbeschouwing is voor iedereen. Vragen komen vaak op, of je in de trein zit, even niets te doen hebt, of je iets meer wilt weten over onze tradities, feestdagen of onderwerpen die net iets dieper gaan dan de dagelijkse dingen. Daarom zijn er korte video’s op tiktok.

Even swipen en in minder dan een minuut, weet je meer. Je hoeft op tiktok alleen maar te zoeken naar levensbeschouwing.net

TikTok

Natuurlijk kan je in een minuut niet veel vertellen. Daarom staan er youtube video’s met meer informatie. Er wordt wat dieper ingegaan op het onderwerp.  Net zoals op Tiktok kun je die vinden onder de naam levensbeschouwing.net.

Een voorbeeld van een levensbeschouwelijk video is ons volkslied, het Wilhelmus. Weet jij wat er bedoeld wordt met Wilhelmus, ben ik van Duitschen bloed. En hoe zit het met de “koning van Spanje heb ik altijd geëerd”? De video’s geven antwoorden op deze en andere vragen.

YouTube

Ook een video heeft zijn beperkingen. Want wat als je na een video nog vragen hebt? Dan kan je verder kijken op wikipedia, wikikids of lessen op wikiwijs. In de lessen van wikiwijs worden bredere verbanden gelegd tussen meerdere video’s.

Wikiwijs

Natuurlijk wil je meer weten. Daarom zijn enkele boeken geschreven die verder gaan. Zijn gaan over de levensbeschouwelijke vragen van onze tijd.

Boeken

Toch kunnen er nog steeds vragen blijven bestaan. Of punten van discussie. In dat geval kan via levensbeschouwing.net een of meerdere gastlessen worden verzorgd. De gastlessen zijn gemaakt voor havo en vwo, van de brugklas tot en met de examenklassen. Ook op het hogere onderwijs of op de universiteiten zijn gastlessen mogelijk. De lessen kunnen daar in de vorm van een presentatie, een lezing of een discussie met studenten vorm krijgen.

Conta