Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Middelbare school

Levensbeschouwing op de onderbouw van een middelbare school richt zich vooral op herkenning en informatie. In de brugklassen en de tweede klassen ligt het accent op het herkennen van bekende dagen, gebouwen of historische personen. Feestdagen als Dierendag, Halloween, Sint Maarten, sinterklaas, Kerstmis, Pinksteren zijn al bekend bij jongeren. Waar deze dagen vandaan komen en wat de bedoeling is van deze dagen is vaak onbekend. Juist door die bedoeling uit te leggen en soms te koppelen aan voorbeeldpersonen, kan de aansluiting worden gevonden. Ook steeds meer volwassen zijn onbekend met de bedoeling en historie van deze dagen.

Een voorbeeld is Halloween. Waar komt het vandaan? Wat heeft het ons te zeggen?

In de bovenbouw wordt dieper ingegaan op vragen van onze tijd. Dit vindt zijn neerslag in de lesboeken. Daarvoor wordt verwezen naar het volgende tabblad.

Boeken

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren